Πανακότα με Βερύκοκα (ή Δαμάσκηνα) Αρωματισμένη

Υλικά:

Για τα βερύκοκα:

Τρόπος Παρασκευής:

  1. Ετοιμάζουμε την πανακότα:
    1. Βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε 1 λίτρο νερό (όσο πιο κρύο γίνεται) για 15-20 λεπτά.
    2. Κατόπιν βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το μέλι (ή τη ζάχαρη) σε κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το μέλι (ή η ζάχαρη).
    3. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη όσο καλύτερα μπορούμε και τη ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα, ώστε να λιώσει.
    4. Γεμίζουμε τα σκεύη της πανακότας (ιδανικά, φόρμα σιλικόνης) και τα βάζουμε για 5 ώρες στο ψυγείο.
    5. Όταν παρέλθει το 5ωρο, ξεφορμάρουμε την πανακότα.
  2. Ετοιμάζουμε τα βερίκοκα:
    1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μέλι να καραμελώσει.
    2. Προσθέτουμε τα βερίκοκα με το βούτυρο και έπειτα από μισό λεπτό τη σουμάδα μαζί με τη μαρμελάδα αρώνια.
    3. Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα βερίκοκα (δεν τα θέλουμε πολύ μαλακά).
    4. Σερβίρουμε την πανακότα συνοδεύοντας με τα βερίκοκα.

* Ευχαριστούμε τον Γιώργο Μπακουλάδ για την παραχώρηση της συνταγής!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Your name

Message